Telttaile Isojärven kansallispuistossa

Vietä kaksi yötä Isojärven kansallispuistossa


Kun haluat viettää luonnossa enemmän aikaa kuin vain päiväretken tai yhden yön verran, on tämä retki täydellinen sinulle! Lähde Taiga Timesin kanssa telttailemaan ja patikoimaan Isojärven kansallispuistoon, jossa sammalikko hehkuu monissa eri vihreän sävyissä ja metsäisten mäkien huipulta avautuu upeat maisemat jääkauden muovaamiin rotkolaaksoihin. Tässä Keski-Suomen helmessä viihtyvät myös majavat ja niiden jälkiä näkyy kaikkialla, sekä hyvällä tuurilla voimme myös nähdä niitä vilaukselta.

Tämä retki sopii hyvin aloittelijoille ja heille, joilla on jo hieman kokemusta telttailusta sekä patikoinnista. Me Taiga Timesillä huolehdimme retken ruoista, reiteistä ja turvallisuudesta, joten sinä voit ottaa rennosti ja nauttia luonnosta.

Jos sinulla ei ole vielä yhtään kokemusta telttailusta, tutustu meidän yhden yön retkeen tai mikäli sinulla on jo kokemusta ja haluaisit haastaa itseäsi vielä enemmän, tutustu meidän viiden yön vaellukseen (58 km) Salamajärven kansallispuistossa.

Metsäiset vuorimaat ja syvät rotkolaaksot

Isojärven kansallispuistossa on paljon korkeuseroja ja koko reitti on yhteensä noin 20 kilometriä. Onneksi auringon valoa riittää pitkälle iltaan, joten meillä on ei ole kiire patikoida sekä pysähdymme tarvittaessa tauoille. Ensimmäisen päivän vaellus on noin kuusi kilometriä jolloin patikoimme upeiden maisemien läpi, näemme majavien rakentamia patoja ja jopa heidän pesän! Toisena päivänä patikoimme noin 10,6 kilometriä kirkkaan sinisen Isojärven ohi sekä ihastelemme upeita kallioita.

Niin kuin jokainen hyvä telttaretki, on meilläkin aikaa rentoutua ja nauttia luonnosta. Iltaisin istumme nuotiolla ja nautimme naposteltavia sekä voimme uida kansallispuiston raikkaissa järvissä. Tämä upea patikointi retki saa sinut haaveilemaan jo seuraavasta retkestä!

*Vuokrattavat välineet varauksen yhteydessä:
• Teltta (kahdelle) - 20€
• Makuusetti yhdelle (makuupussi, makuualusta ja sisäpussilakana) - 15€

**Lähetämme tarkemman tarvikelistan varauksen jälkeen.

 

Kohokohdat:

Matkasuunnitelma

Alapuolelta voit lukea tarkemman matkakuvauksen ja varata retkesi! Meillä voit myös maksaa Edenredin virike-eduilla, Smartum liikunta- tai liikunta- ja kulttuurisetelillä, sekä Eazybreak liikuntaseteleillä - kysy näistä vaihtoehdoista lisää!
PAINA TÄSTÄ JA LUE TARKEMPI MATKASUUNNITELMA


Matkasuunnitelma

Lähtö Helsingistä
Tämä retki alkaa kello 9:00 aamulla Helsingin keskustasta (ellei toisin ole sovittu). Ajomatka on noin 3 tuntia Helsingistä. Kun saavumme Isojärven kansallispuistoon, valmistamme nopean lounaan Heretyn opastuskatoksella ja tarkistamme rinkkojemme sisällön ennen patikoinnin aloittamista.

Ensimmäisen yön vietämme Vahterjäven telttailualueella, joka on noin 6 kilometrin päässä parkkipaikalta. Tämä reitti sisältää paljon ylä- ja alamäkiä sekä kuljemme ryhmän tahdin mukaan nauttien ympäristöstä ja maisemista. Telttailualueelle saavuttaessa pystytämme leirin, valmistamme polttopuita ja alamme valmistamaan illallista. Illallisen jälkeen voi rentoutua leirissä tai patikoida vielä kolmen kilometrin luontopolun. Nautimme illalla nuotiolla vielä herkkuja (popcorneja/vaahtokarkkeja).

Ensimmäinen aamu
Aamulla aamupala on noin kello kahdeksan. Nautimme aamupalan rauhassa kahvin/teen kera ja valmistaudumme päivään. Puramme ja pakkaamme leirin aamupalan jälkeen ja aloitamme patikoinnin. Toisen päivän patikointi on noin 10,6 km ja kuljemme useiden upeiden maisemien läpi. Lounastauko pidetään noin puolessa välissä päivää ja majoitumme Kuorejärven telttailualueella. Kuorejärvelle saavutettuamme pystytämme leirin, valmistamme illallisen ja nautimme Suomen kesäillasta. Uimaan voivat mennä rohkeimmat, järvivesi virkistää ihanasti pitkän päivän jälkeen.

Toinen aamu
Aamupala on noin kello kahdeksan ja pyrimme jatkamaan matkaa jo noin yhdeksän aikaa viimeisenä aamuna. Viimeisen kolmen kilometrin patikoinnin jälkeen saavumme takaisin autolle ja palaamme Helsinkiin, jonne saavutaan noin kello 13:30.


BOOK NOW