Retkeile Isojärven kansallispuistossa

Vietä kaksi yötä Isojärven kansallispuistossa


Kun haluat viettää luonnossa enemmän aikaa kuin vain päiväretken tai yhden yön verran, on tämä retki täydellinen sinulle! Lähde Taiga Timesin kanssa telttailemaan ja patikoimaan Isojärven kansallispuistoon, jossa sammalikko hehkuu monissa eri vihreän sävyissä ja metsäisten mäkien huipulta avautuu upeat maisemat jääkauden muovaamiin rotkolaaksoihin. Tässä Keski-Suomen helmessä viihtyvät myös majavat ja niiden jälkiä näkyy kaikkialla, sekä hyvällä tuurilla voimme myös nähdä niitä vilaukselta.

Tämä retki sopii hyvin aloittelijoille ja heille, joilla on jo hieman kokemusta telttailusta sekä patikoinnista. Me Taiga Timesillä huolehdimme retken ruoista, reiteistä ja turvallisuudesta, joten sinä voit ottaa rennosti ja nauttia luonnosta.

Jos sinulla ei ole vielä yhtään kokemusta telttailusta, tutustu meidän yhden yön retkeen tai mikäli sinulla on jo kokemusta ja haluaisit haastaa itseäsi vielä enemmän, tutustu meidän viiden yön vaellukseen (58 km) Salamajärven kansallispuistossa.

Metsäiset vuorimaat ja syvät rotkolaaksot

Isojärven kansallispuistossa on paljon korkeuseroja ja koko reitti on yhteensä noin 20 kilometriä. Patikoimme ryhmän tahtiin ja otamme tarpeeksi taukoja, jotta ehdimme ihailla myös luontoa. Ensimmäisen päivän vaellus onn oin 6 kilometriä jolloin patikoimme upeiden maisemien läpi ja ohi majavien rakentaman padon. Hyvällä tuurilla näemme majavan! Illan hämärtyessä pystytämme leirin. Toisena päivänä patikoimme noin 10,6 kilometriä kirkkaan sinisen Isojärven ohi ja ihastelemme upeita kallioita. Viimeisenä päivänä jäljelle jää noin 3 kilometriä matkaa, jolloin pääsemme vielä ihailemaan kansallispuiston vanhaa metsää ja korkeuseroista johtuvia maisemia.

Niin kuin jokainen hyvä telttaretki, on meilläkin aikaa rentoutua ja nauttia luonnosta. Iltaisin istumme nuotiolla ja nautimme naposteltavia sekä voimme uida kansallispuiston raikkaissa järvissä. Tämä upea patikointi retki saa sinut haaveilemaan jo seuraavasta retkestä!

*Vuokrattavat välineet varauksen yhteydessä:
• Teltta (kahdelle) - 20€
• Makuusetti yhdelle (makuupussi, makuualusta ja sisäpussilakana) - 15€

**Lähetämme tarkemman tarvikelistan varauksen jälkeen.

 
 

Tämä retki tarvitsee väh. 4 osallistujaa toteutuakseen. Ota yhteyttä tarvittaessa täältä tai info@taigatimes.com

Kohokohdat:

Matkasuunnitelma

Alapuolelta voit lukea tarkemman matkakuvauksen ja varata retkesi! Meillä voit myös maksaa Edenredin virike-eduilla, Smartum liikunta- tai liikunta- ja kulttuurisetelillä, sekä Eazybreak liikuntaseteleillä - kysy näistä vaihtoehdoista lisää!
PAINA TÄSTÄ JA LUE TARKEMPI MATKASUUNNITELMA


Matkasuunnitelma

Lähtö Helsingistä
Lähdemme retkelle Helsingistä kello 9:00. Ajomatka on noin 3 tuntia ja pysähdymme kahvitauolle matkan aikana. Kun saavumme Isojärven kansallispuistoon, valmistamme nopean lounaan Heretyn opastuskatoksella ja tarvittaessa tarkistamme rinkkojemme sisällön sekä autamme sen säätämisessä ennen patikoinnin aloittamista.

Ensimmäisen yön vietämme Vahterjärvellä, joka on noin 6km päässä. Tällä reitillä pysähdemme ihastelemaan upeita maisemia ja majavien jättämiä jälkiä. Telttailualueelle saavuttaessa pystytämme leirin ja nautimme illallista. Opas näyttää hyvät telttapaikat ja sovimme seuraavan aamun aikataulun.

Ensimmäinen aamu
Aamulla aamupala on noin kello kahdeksan. Nautimme aamupalan rauhassa kahvin/teen kera ja valmistaudumme päivään. Puramme ja pakkaamme leirin aamupalan jälkeen ja aloitamme patikoinnin. Toisen päivän patikointi on noin 10,6 km ja kuljemme useiden upeiden maisemien läpi. Lounastauko pidetään noin puolessa välissä päivää ja majoitumme Kuorejärven telttailualueella. Telttapaikkaamme saavutettuamme pystytämme leirin, valmistamme illallisen ja nautimme Suomen luonnon upeasta illasta. Uimaan voivat mennä rohkeimmat, järvivesi virkistää ihanasti pitkän päivän jälkeen.

Toinen aamu
Aamupala on noin kello kahdeksan ja pyrimme jatkamaan matkaa jo noin yhdeksän aikaan viimeisenä aamuna. Viimeisenä päivänä patikoimme noin 3km. Tämä reitti sisältää tasaista maastoa sekä paljon ylä- ja alamäkiä, ja kuljemme ryhmän tahdin mukaan nauttien ympäristöstä ja maisemista. Helsinkiin saavumme noin kello 13:00-14:00.