Hirvaan kierroksen vaellus

Viiden yön vaellus Salamajärven kansallispuistossa


Haasta itsesi tänä kesänä ja vaella viisi päivää hyvässä porukassa nauttien upeista maisemista. Hirvaan kierros (58 km) on tarkoitettu heille, joilla on jo jonkin verran kokemusta retkeilystä ja olisivat kiinnostuneita kokeilemaan pidempää vaellusta. Helpohkon maaston takia tämä sopii erittäin hyvin ensimmäiseksi pitkän matkan vaellukseksi ja sopii myös jo kokeneimmille vaeltajille upeiden maisemien ansiosta. Vaihtelevat metsä- ja suomaisemat pitävät huolen siitä, että et pääse kyllästymään. Tälle vaellukselle tarvitset hyvän peruskunnon, vaelluskengät ja rinkan sekä sisukasta mieltä!

Vaellus alkaa ja loppuu Salamajärven kansallispuistoon. Retki sisältää kuljetuksen Helsingistä Salamajärven kansallispuistoon ja takaisin, kaksi opasta (mies eräopas ja nainen apuopas), kaikki ateriat sekä reitti- ja turvallisuussuunnitelman, jotta sinun ei tarvitse huolehtia mistään vaan voit keskittyä nauttimaan upeasta luonnosta. Vuokraamme myös telttaa sekä makuusettiä tarvittaessa.

Pitkospuita ja saunomista

Vietämme yhteensä viisi yötä teltassa ja Hirvaan kierros on rengasreitti, joten päätämme retken samaan paikkaan mistä aloitimme. Kierroksella on vaihtelevaa maastoa sekä paljon pitkospuita. Pitkospuut tekevät vaeltamisesta helpompaa ja pienten korkeuserojen takia pystymme vaeltamaan pitkiäkin pätkiä päivässä. Päivien pituudet ovat noin 11-17km eli noin 5 – 9 tuntia sisältäen tauot. Patikoimme ryhmän tahtiin ja pitkät kesäillat mahdollistavat sen, ettei meillä ole kiire ja voimme pysähtyä tauoille keräämään voimia ja nauttimaan luonnosta.

Luonto on upeaa ja yllättää meidät monesti vaelluksen aikana ja meillä on myös hyvä mahdollisuus nähdä villieläimiä (metsäpeuroja, hirviä, lintuja). Parasta tässä pitkässä vaellusretkessä on saunamahdollisuus, meillä on mahdollisuus käydä saunassa puolessa välin retkeä ja viimeisenä iltana hintaan sisältyy vuokrasauna. Mikä onkaan parempi tapa palautua patikoinnin jälkeen kuin saunominen!

Tälle vaellusretkelle tarvitaan aikaisempaa kokemusta telttailusta ja patikoinnista rinkan kanssa. Mikäli sinulla ei ole vielä yhtään kokemusta, suosittelemme patikoimaan rinkan kanssa etukäteen ja voit myös tutustua meidän kahden yön patikointiretkeen Isojärven kansallispuistossa.

*Vuokrattavat välineet varauksen yhteydessä:
• Teltta (kahdelle) - 40€
• Makuusetti yhdelle (makuupussi, makuualusta ja sisäpussilakana) - 30€

**Lähetämme tarkemman tarvikelistan varauksen jälkeen.

Kohokohdat

Matkasuunnitelma

Alapuolelta voit lukea tarkemman matkakuvauksen ja varata retkesi!
PAINA TÄSTÄ JA LUE TARKEMPI MATKASUUNNITELMA


Matkasuunnitelma

Ensimmäinen päivä (maanantai)
Lähdemme Helsingistä/pk-seudulta sovitusta paikasta aamulla kello 9:00. Salamajärven kansallispuisto sijaitsee Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan alueella, joten ajomatka on noin 5 tuntia plus pysähdykset. Kuljetus hoituu Taiga Timesin omalla minibussilla ja pysähdymme kahdesti sekä tarvittaessa voimme pysähtyä useimminkin. Taukopaikoilla ruoat ja juomat ovat omakustanteisia.

Kun saavumme Salamajärven kansallispuistoon, aloitamme reitin Koirasalmelta. Ensimmäisenä päivänä pitkän matkustusajan jälkeen patikoimme noin neljä kilometriä (1,5h) lähimmälle telttapaikalle. Pystytämme leirin, teemme illallisen ja käymme oppaan kanssa läpi retkisuunnitelmaa.

Toinen päivä (tiistai)
Aamulla herättyämme valmistamme aamupalan ja puramme leirimme sekä aloitamme ensimmäisen koko päivän vaelluksen. Tämä päivä on pisin vaelluspäivämme. Ensin vaellamme 9,8km (4h) lounaspaikalle, ja pysähdymme välillä pitämään taukoja, syömään omia naposteltavia ja täyttämään vesipullojamme.

Lounaan jälkeen jatkamme ja patikoimme 7,4km (3,5h) telttailualueelle, jossa vietämme yön. Pystytämme leirin, valmistamme illallisen, rentoudumme ja nautimme kesäillasta. Tarjoamme iltaisin myös naposteltavaa esim. popcorneja.

Kolmas päivä (keskiviikko)
Huomattavasti lyhyempi päivä kuin edellinen ja illalla meitä odottaa sauna! Aamupalan jälkeen vaellamme ensin 6,6km (2,5h) lounaspaikalle pitäen taas tarvittavia taukoja välissä. Lounaan jälkeen meillä on enää vain 4km (1,5h) jäljellä ja saavumme yöpaikallemme. Vietämme yön Valvatin autiotuvan läheisyydessä teltassa ja voimme käyttää autiotuvan saunaa, mikäli se on saatavilla. Sauna ja lyhyempi päivä hellii väsyneitä jalkoja hyvin ja antaa meille hyvin energiaa loppumatkalle.

Neljäs päivä (torstai)
Tänään taas vaelletaan vähän pidempi päivä. Edellisen päivän sauna ja lepo ovat kasvattaneet energiatasoamme, ja vaellus tuntuu taas helpommalta. Ensimmäinen pätkä on 8,8km (3,5 h) ja lounaan jälkeen matkaa on jäljellä 6,6 km (2h). Väsymys alkaa jo tuntumaan kehossa, joten yöunet maistuvat varmasti hyvin.

Viides päivä (perjantai)
Viimeinen ja lyhin vaelluspäivä! Pituutta tälle päivälle tulee vain 10,6 km (4h ja lounas noin puolessavälissä) ja saavumme illalla Koirasalmelle, josta aloitimme retken. Koirasalmella meitä odottaa valmiiksi lämmitetty vuokrasauna järven rannalla, jonne voimme suunnata leirin pystyttämisen ja illallisen jälkeen.

Kuudes päivä (lauantai)
Viimeinen aamu, ei enää vaeltamista vaan tavaroiden pakkaaminen ja paluu kotiin. Lähdemme aamupalan jälkeen ja ajomatka on sama noin 5 tuntia plus pysähdykset ja pysähdymme taas parissa paikassa omakustanteisesti. Toivomme että jokainen on nauttinut vaellusretkestä ja jatkaa vaeltamista tulevaisuudessakin!

Varaa retkesi

Tämä vaellusretki toteutetaan seuraavilla viikoilla:
Viikko 27: ma 29.6. - la 4.7.2020 (4 paikkaa jäljellä)
Viikko 30: ma 20.7. - la 25.7.2020 (5 paikkaa jäljellä)
Viikko 32: ma 3.8. - la 8.8.2020 (4 paikkaa jäljellä)
Viikko 38: ma 14.9. - la 19.9.2020

Varaa yhteydenottolomakkeella tai sähköpostitse info@taigatimes.com tai soita/lähetä viesti numeroon +358 40 560 5305.
Meillä voit myös maksaa Edenredin virike-eduilla, Smartum liikunta- tai liikunta- ja kulttuurisetelillä, sekä Eazybreak liikuntaseteleillä - kysy näistä vaihtoehdoista lisää!
Ota myös rohkeasti yhteyttä jos tulee mitään kysyttävää tai jos haluat yksityisretken omalle porukallesi. Yksityisretkille voidaan katsoa myös muita ajankohtia.


BOOK NOW